Én és a kenyérsütőgépem elválaszthatatlanak vagyunk. Vele készítem a legfinomabb sütiket, kekszeket, lekvárokat, kenyereket iskola időben, amikor nincs időm kiszaggatni a falatkákat, és azon kívül is.
Szerettem volna olyan kenyeret enni, ami egészséges, mégis pikáns. A borsos rozskenyér, amiben van egy csipet.. na jó evőkanál kacsazsír, éppen ilyen.
Hozzávalók:
400g. rozskenyérliszt
1 ek. kacsazsír
1 ek. őrölt bors
240 ml. víz
2 kk. élesztő
2 kk. cukor
1 kk. só
Öntsük a vizet, a kacsazsírt, a sót és a cukrot a keverőtálba. Adjuk hozzá a lisztet, majd az élesztőt úgy, hogy az utóbbi közvetlenül ne keveredjen a sóval.
Válasszuk ki a megfelelő programot és a kenyérhéj színét.
Amikor a gép sípoló hangot ad, szórjuk bele az őrölt borsot.
Nekem az egy evőkanálnyi bors, nagyon soknak tűnt, ajánlom a felét, vagy negyedét használni, kinek-kinek ízlése szerint.:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.