Én és a kenyérsütőgépem elválaszthatatlanak vagyunk. Vele készítem a legfinomabb sütiket, kekszeket, lekvárokat, kenyereket iskola időben, amikor nincs időm kiszaggatni a falatkákat, és azon kívül is.

Szerettem volna olyan kenyeret enni, ami egészséges, mégis pikáns. A borsos rozskenyér, amiben van egy csipet.. na jó evőkanál kacsazsír, éppen ilyen.

Hozzávalók:

400g. rozskenyérliszt

1 ek. kacsazsír

1 ek. őrölt bors

240 ml. víz

2 kk. élesztő

2 kk. cukor

1 kk. só

 

Öntsük a vizet, a kacsazsírt, a sót és a cukrot a keverőtálba. Adjuk hozzá a lisztet, majd az élesztőt úgy, hogy az utóbbi közvetlenül ne keveredjen a sóval.

Válasszuk ki a megfelelő programot és a kenyérhéj színét.

Amikor a gép sípoló hangot ad, szórjuk bele az őrölt borsot.

Nekem az egy evőkanálnyi bors, nagyon soknak tűnt, ajánlom a felét, vagy negyedét használni, kinek-kinek ízlése szerint.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://moniqsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr985412753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása