Kókusztej készítése

Címkék: kókusztej kókuszzsír

2012.06.07. 23:00

A kókusztej nemcsak finom, hanem egészséges is. Emlékszem, amikor először próbáltam elkészíteni a turmixgép örlő részében. Hát, nem lett az igazi. Ez viszont működik.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 1 liter forró víz



Előszöris a vizet felforraljuk. Egy tálba gézlapot vagy ennek hiányában konyharuhát terítünk, és a kókuszreszeléket beleöntjük. A forró vizet ráöntjük a reszelékre, majd elkeverjük, lefedjük, és kihűlésig hagyjuk állni. Ha kihűlt, a gézlapot összefogva „kicsavarjuk”, hogy minden lé távozzon belőle. Ezt azonnal használhatjuk, vagy a hűtőben tárolhatjuk. A tárolásnál a kókusztej tetején összeálló kókuszzsír visszamelegítve ismét folyékonnyá válik. A kókuszreszeléket a gézzel együtt terítsük ki, szárítsuk meg, majd ugyanúgy használhatjuk, ahogy szoktuk.
Az így kapott kókusztej fagylaltok, mártások alapja is lehet.  Készíthetünk vele tejbegrízt, tejberizst, bármit, amiben a kókusztej ízére van szükségünk. Ha kihűtjük, a tetején keletkező réteg a kókuszzsír, amit főzéshez használhatunk, és a legegészségesebb zsiradéknak számít napjainkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://moniqsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr795412757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása