Nyalóka

Címkék: nyalóka

2012.06.09. 21:05

Kicsik és nagyok kedvence. Díszíthetjük, ízesíthetjük fantáziánk szerint. Rakhatunk bele virágokat, borsozhatjuk..akár :)Ez a recept kb. 40 db. nyalóka elkészítéséhez elegendő.

Hozzávalók:

500g. kristálycukor

1 tk. tisztított borkő (kálumhidrogén-tartarát)

200ml. víz

2 tk. aroma (pl.citrom, menta, vanília, eper)

(ételfesték)

műanyag nyalókapálcikák, fa jégkrémpálcikák, hurkapálcika

 

Elkészítése:

A lábosba rakjuk a cukrot és a tisztított borkövet a vízzel. Kis lángon addig melegítjük amíg fel nem olvad. Növeljük a hőmérsékletet és forraljuk, egészen addig amíg hideg vízbe csepegtetve, nem szilárdul meg azonnal. Ez kb. 150 fokot jelent.

A tűzről levéve belekeverhetjük az aromákat, ételfestékeket, virágokat, fűszereket stb.

Béleljünk ki sütőpapírral néhány lapos tepsit, és akárcsak a szaloncukor készítésekor, kb. egy evőkanálnyit csepegtessünk a papírra, majd oldalról szúrjuk bele a pálcikát. Ha megkeményedne közben a massza, tegyük a lábast kis láng felé.

Ebben a száradási helyzetében is díszíthetjük a nyalokákat, és ha ízben harmonizál vele, akár csokimázzal is beboríthatjuk.

Ha nem kis cseppeket készítünk, hanem beolajozott szilikonformában szilárdulnak a nyalókáink ( van külön nyalókaalakú forma is külön erre a célra) a fagyasztóba téve rásegíthetünk a szilárdulásra, csak ne legyen mellette más étel, mert azzal kicsit "megbolondíthatjuk" véletlen ezt a cukorbombát.

Ha nem tetszik a borköves megoldás, celebgyereknél is találunk rá receptet!:)

Jó nyalakodást!:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moniqsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr995412761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása