Kicsik és nagyok kedvence. Díszíthetjük, ízesíthetjük fantáziánk szerint. Rakhatunk bele virágokat, borsozhatjuk..akár :)Ez a recept kb. 40 db. nyalóka elkészítéséhez elegendő.
Hozzávalók:
500g. kristálycukor
1 tk. tisztított borkő (kálumhidrogén-tartarát)
200ml. víz
2 tk. aroma (pl.citrom, menta, vanília, eper)
(ételfesték)
műanyag nyalókapálcikák, fa jégkrémpálcikák, hurkapálcika
Elkészítése:
A lábosba rakjuk a cukrot és a tisztított borkövet a vízzel. Kis lángon addig melegítjük amíg fel nem olvad. Növeljük a hőmérsékletet és forraljuk, egészen addig amíg hideg vízbe csepegtetve, nem szilárdul meg azonnal. Ez kb. 150 fokot jelent.
A tűzről levéve belekeverhetjük az aromákat, ételfestékeket, virágokat, fűszereket stb.
Béleljünk ki sütőpapírral néhány lapos tepsit, és akárcsak a szaloncukor készítésekor, kb. egy evőkanálnyit csepegtessünk a papírra, majd oldalról szúrjuk bele a pálcikát. Ha megkeményedne közben a massza, tegyük a lábast kis láng felé.
Ebben a száradási helyzetében is díszíthetjük a nyalokákat, és ha ízben harmonizál vele, akár csokimázzal is beboríthatjuk.
Ha nem kis cseppeket készítünk, hanem beolajozott szilikonformában szilárdulnak a nyalókáink ( van külön nyalókaalakú forma is külön erre a célra) a fagyasztóba téve rásegíthetünk a szilárdulásra, csak ne legyen mellette más étel, mert azzal kicsit "megbolondíthatjuk" véletlen ezt a cukorbombát.
Ha nem tetszik a borköves megoldás, celebgyereknél is találunk rá receptet!:)
Jó nyalakodást!:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.