A süti alaphoz:
12 teáskanál darált keksz, morzsa
2 evőkanál sótlan vaj, olvasztott
A krémhez
240 ml. szobahőmérsékletű krémsajt
9 evőkanál cukor
6 evőkanál citromlé
4 evőkanál tejföl
1/4 teáskanál vanília
1 evőkanál + 1 teáskanál liszt
1/8 teáskanál só
1 nagy tojás, 1 tojássárgája
A tetejére
tejszínhab
kókuszreszelék
Elkészítése:
Előszöris elkészítjük a süti alapot. Előmelegítjük a sütőt kb. 176 fokosra.
Összekeverjük a daráltkekszet és a vajat egy tálban, majd a keveréket elosztjük a muffinsütőben vagy egy pitesütőbe paszírozzuk. 4-5 percig sütjük a sütőben, majd kihűtjük a rácson.
A krémek réme, jön a krém a közepébe:)
Lecsökkentjük a sütő hőmérsékletét kb. 162 fokra.
A krémsajtot összekeverjük a cukorral, beleöntjük a tejfölt, a vaníliát és simára keverjük. A lisztet és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és jól keverjük össze az előző keverékkel.
Ezt öntsük a már elősütött süti alapokra adagolva, majd az egészet süssük kb. 25-30 percig.
Amikor elkészült nyomhatunk rá tejszínhabot, amit megszórhatunk serpenyőben pirított kókusszal, vagy mással, pl. cukordíszekkel.
A sütit innen fordítottam:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.