Hozzávalók: 40 dkg. patiszon, 2 ek. liszt, 1 dl. tej, 7 dkg vaj, 2 db. tojás, 1-2 ek. zsemlemorzsa, reszelt szerecsendió, só, olaj a sütéshez.
A patiszont megtisztítjuk, és a reszelő durva fokán lereszeljük. 5 dkg. vajon, sóval, szerecsendióval ízesítve saját levében puhára pároljuk. Közben simára keverjük a lisztet a tejjel, a maradék vajjal és sűrű besamelt főzünk belőle. Langyosra hűtjük, összedolgozzuk a tojásokkal, majd hozzátesszük a patiszont. Ha lágy lenne a massza, zsemlemorzsával szilárdítjuk. Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formálunk belőle, morzsába forgatjuk, és bő, forró olajban megsütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.