Palacsinta por készítése

2012.08.12. 13:02

Ugye láttuk már azokat az alap porokat, vagy próbáltuk is, amelyek azt ígérik, hogy csak fel kell rázni, és pihentetni, majd már süthetjük is a palacsintát!:)

Egyszerűen elkészíthetjük, és így felgyorsíthatjuk a sütési folyamatot.

Hozzávalók:

6 csésze fehérliszt

6 C. Fehérítetlen liszt
2 C. Teljes kiőrlésű lisztből tésztát
2 C. zsírmentes száraz tejpor (vagy írópor)
1/2 C cukor
3 ek. sütőpor
1 1/2 ek. szódabikarbóna
2 tk. só6 csésze. Fehérítetlen liszt

2 csésze Teljes kiőrlésű liszt

2 csésze  zsírmentes tejpor (vagy írópor)

1/2 csésze cukor

3 ek. sütőpor

1 1/2 ek. szódabikarbóna

2 tk. só

Keverjük össze ezt a mixet, és tartsuk száraz helyen. Egy Ikeás csavaros üveg tartó pont megfelel a célra:)

Egy adag palacsintához ebből a mixből elég két csészényi

1 1/2 csésze víz

1 tojás

2 evőkanál olaj

Keverjük össze, és pihentessük két percet. Majd kezdődhet is a sütés!:)

http://heart-hands-home.blogspot.hu/search/label/Pancake%20Mix

A bejegyzés trackback címe:

https://moniqsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr995412850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása