Kandírozott gyömbér

2012.08.13. 22:01

Kb. 370 g gömbért megpucolunk, feldarabolunk, majd beleöntjük egy edénybe, ráöntünk annyi vizet, hogy egy ujjnyira ellepje, kb. egy órán keresztül fedő alatt megfőzzük, majd amikor már "roppanósra főtt" leszűrjük, a levet nem dobjuk ki, mert a gyömbér hatóanyagai bele is kifőttek. Lemérjük mennyi lett, ugyanannyi cukrot hozzáadunk, és és felrakjuk főzni, két evőkanálnyi kifőtt levet belekanalazunk, és folyamatosan kevergetjük. Kb. 40 percig folyamatosan figyelni kell, nehogy leragadjon. Amikor a szirup besűrűsödik, akkor jó.

Egy tepsibe rakjunk sütőpapírt, ráöntünk porcukrot, rákanalazzuk a gyömbért, nem szabad összeragadnia, hűtőben fél évig is jó. Nem szabad, hogy ragadjanak.

A gyömbér sok mindenre jó, pl. ha sok stressz ér, és hányingered van, legyűri.  Hajóútra, repülőre mindenképp vidd magaddal!:)

 

Kandírozott gyömbér

A bejegyzés trackback címe:

https://moniqsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr495412855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása