Hozzávalók 14 darabra/adagra:
200 g rétesliszt
400 g búzaliszt (BL55)
1 db tojássárgája
1 db tojás
20 g só
20 g kristálycukor
2 teáskanálnyi barna rum
2 teáskanál étolaj
20 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
300 ml víz
A hozzávalókat összegyúrjuk, kelesztjük, és amikor megdagadt, henger alakúra nyújtjuk, majd szétszedjük akkora gombócokká, amekkorákat szeretnénk, forró vízben, fedő alatt kb. 10 perc alatt elkészítjük:)
A bejegyzés trackback címe:
https://moniqsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr475412858
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.