
- 4 alma
- 1 l víz
- 1 kis rúd fahéj
- 1 szem csillagánizs
- 3 hüvely kardamom magja
- cukor (ízlés szerint)
- 2 evőkanál kukoricakeményítő (elhagyható)
1 liter vízbe tesszük a megtisztított, földarabolt almát és teatojásban a fűszereket. Puhára főzzük a gyümölcsöt. Néhány darabot kiveszünk és félreteszünk, a többit botmixerrel turmixoljuk. Ízlés szerint ízesítjük cukorral.
Tálaláskor a fértetett almadarabokkal díszítjük.
Tipp: aki sűrűbben szereti, az turmixolás után kevés hideg vízben elkevert
keményítővel sűrítse be, és még egyszer forralja föl.
http://lettudatoskonyha.blogspot.hu/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.