Almaleves

2012.10.07. 22:50

Az alma ősszel nagyon finom, akár bundázzuk, vagy levest készítünk belőle:) de nyersen is hamar elfogy:)

Hozzávalók:
  • 4 alma
  • 1 l víz
  • 1 kis rúd fahéj
  • 1 szem csillagánizs
  • 3 hüvely kardamom magja
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő (elhagyható)

1 liter vízbe tesszük a megtisztított, földarabolt almát és teatojásban a fűszereket. Puhára főzzük a gyümölcsöt. Néhány darabot kiveszünk és félreteszünk, a többit botmixerrel turmixoljuk. Ízlés szerint ízesítjük cukorral.

Tálaláskor a fértetett almadarabokkal díszítjük.

Tipp: aki sűrűbben szereti, az turmixolás után kevés hideg vízben elkevert

keményítővel sűrítse be, és még egyszer forralja föl.

http://lettudatoskonyha.blogspot.hu/


A bejegyzés trackback címe:

https://moniqsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr455412891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása