Bizonyára most mindenki a kerek repkényeket, a tyúkhúrokat, és a csalánokat írtja és dobja ki. Pedig nem kellene! A kerek repkény virága nyugtató és köhögéscsillapító hatású, a tyúkhúr most még finom mogyoróízű, és nagyszerű saláta lehet belőle, és a csalán..na hát igen, azt senki se rágcsálja csak úgy, de sörnek kitűnő lesz!:)
Elárulom, hogy készítheted el:
750 g csalán darabolj fel, és mosd le róla a lakókat, de vigyázz, csak kesztyűvel bánj vele, különben nagyon meg tud csípni.
Ezután 5 liter vizet tegyél fel főni, és amikor már forr, dobd bele a csalánleveleket. Kb. negyed óráig főhet a csalán, majd le kell szűrni. A negyed óra pont elég arra, hogy kifacsarjunk egy narancsot és egy citromot, majd azt is leszűrjük. A lassan hűlő vízben elkeverek kb. 550 grammnyi cukrot, 2 teáskanál borkősavat, majd beleönthetjük a citrom és narancs levét.
Ezután szükségünk lesz egy kis sörélesztőre, ha ezt kihagyjuk, akkor pezsgő szerű lesz az elkészült italunk. Ha sört szeretnénk, akkor egy kis pohárba szedjünk ki a léből, és szórjunk bele élesztőt, amikor felfutott, beleönthetjük a többi folyadékba. Várunk egy napot, majd palackozhatunk is. Naponta érdemes a széndioxidot kiengedni a palackból, különben robbanhat.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.18. 12:13:05
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.