Gombás-darált húsos pirog

2012.07.09. 09:38

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 8 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 1,25 dl kefír
  • A töltelékhez:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg gomba
  • 2 evőkanál vaj
  • 30 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a tejfölt, simára gyúrjuk, majd hűtőszekrényben 45 percig pihentetjük.

Megtisztítjuk és felkockázzuk a fokhagymát és a hagymát. Felszeleteljük, majd felaprítjuk a megtisztított gombát. Közepes hőfokon habzásig melegítjük a vajat, beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát és a gombát, majd 2 percig pároljuk. A darált húshoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, és a kihűlt gombához keverjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kerek, 8 cm átmérőjű lapocskákat szaggatunk ki belőle. Megtöltjük, félbe hajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk, megkenjük felvert tojássárgával, és forró sütőben sütjük, vagy nem kenjük meg, és olajos-forró vízbe dobjuk, pár percig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://moniqsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr875412819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása