Szőlőzselé

2012.10.07. 22:42

Hozzávalók:

1 kg. piros szőlő leszemezve

450 g. befőzőcukor (pektint tartalmazó)

1 citrom leve

Elkészítése:

Tegyük a szőlőt egy nagy lábasba, majd kis lángon melegítsük fel, majd tegyünk rá fedőt. Hagyjuk 5 percig főni, míg levet ereszt. Villával törjük össze, és főzzük tovább még tíz percig, közben nyomogassuk tovább,hogy a szőlőszemek teljesen szétessenek.

Tegyünk egy szitát egy tál fölé, terítsünk bele egy tiszta konyharuhát, és öntsük rá a szőlőt. Hagyjuk egy órát csöpögni, vagy akár egy egész éjszakán keresztül.

Majd mérjük le a levét. Kb. 600 ml. lesz, és tegyük egy lábosba, a cukorral és citromlével együtt. Forraljuk fel, közben szedjük le a habot a tetejéről. Hagyjuk addig forrósodni, amíg eléri a 105 fokot. Merjük sterilizált üvegbe, sötét, hűvös helyen 3 hónapig eláll.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moniqsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr385412890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása