Hozzávalók:
1 kg. piros szőlő leszemezve
450 g. befőzőcukor (pektint tartalmazó)
1 citrom leve
Elkészítése:
Tegyük a szőlőt egy nagy lábasba, majd kis lángon melegítsük fel, majd tegyünk rá fedőt. Hagyjuk 5 percig főni, míg levet ereszt. Villával törjük össze, és főzzük tovább még tíz percig, közben nyomogassuk tovább,hogy a szőlőszemek teljesen szétessenek.
Tegyünk egy szitát egy tál fölé, terítsünk bele egy tiszta konyharuhát, és öntsük rá a szőlőt. Hagyjuk egy órát csöpögni, vagy akár egy egész éjszakán keresztül.
Majd mérjük le a levét. Kb. 600 ml. lesz, és tegyük egy lábosba, a cukorral és citromlével együtt. Forraljuk fel, közben szedjük le a habot a tetejéről. Hagyjuk addig forrósodni, amíg eléri a 105 fokot. Merjük sterilizált üvegbe, sötét, hűvös helyen 3 hónapig eláll.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.