Hozzávalók 14 darabra/adagra:
200 g rétesliszt
400 g búzaliszt (BL55)
1 db tojássárgája
1 db tojás
20 g só
20 g kristálycukor
2 teáskanálnyi barna rum
2 teáskanál étolaj
20 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
300 ml víz
A hozzávalókat…
Vegyünk egy gumó gyömbért, kb. 200 grammosat. Pucoljuk meg, reszeljük bele egy edénybe, 4 evőkanál barna cukrot és 2-3 citrom levét öntsük bele, rakjuk bele a héjaikat is, plusz egy csipet fodormentát, és 1 liter ásványvízzel öntsük fel, majd hagyjuk állni egy napig.:) Szűrjük…
Kb. 370 g gömbért megpucolunk, feldarabolunk, majd beleöntjük egy edénybe, ráöntünk annyi vizet, hogy egy ujjnyira ellepje, kb. egy órán keresztül fedő alatt megfőzzük, majd amikor már "roppanósra főtt" leszűrjük, a levet nem dobjuk ki, mert a gyömbér hatóanyagai bele is…