Almaleves

2012.10.07. 22:50

Az alma ősszel nagyon finom, akár bundázzuk, vagy levest készítünk belőle:) de nyersen is hamar elfogy:) Hozzávalók: 4 alma 1 l víz 1 kis rúd fahéj 1 szem csillagánizs 3 hüvely kardamom magja cukor (ízlés szerint) 2 evőkanál kukoricakeményítő (elhagyható) 1 liter vízbe…

Szőlőzselé

2012.10.07. 22:42

Hozzávalók: 1 kg. piros szőlő leszemezve 450 g. befőzőcukor (pektint tartalmazó) 1 citrom leve Elkészítése: Tegyük a szőlőt egy nagy lábasba, majd kis lángon melegítsük fel, majd tegyünk rá fedőt. Hagyjuk 5 percig főni, míg levet ereszt. Villával törjük össze, és főzzük…

A tojás mint kötőanyag Bizonyos esetekben szükséges valamilyen kötőanyagot alkalmaznunk, ami a megszokott főzésben a tojás szokott lenni.   Száraztészta: vannak tojásmentes tészták, amik durum- illetve tönkölylisztből készülnek. Ezeket készen lehet venni, de házilag is…

2012.10.03. 23:11

       

Citromos-gyömbéres méz

2012.10.03. 23:07

Itt az ősz! Jönnek a viharok, fájnak a torkok, kell a méz!:) Hozzávalók: Kis befőttes üveg fedéllel 1 citrom, szeletelve Méz Szeletelt gyömbér (a citrommal megegyező mennyiségben) Rakjuk az üvegbe a szeletelt citromot és a gyömbért, öntsük fel a mézzel. Rakjuk hűtőbe.…

Levél rózsa:)

2012.10.02. 09:21

süti beállítások módosítása