Az alma ősszel nagyon finom, akár bundázzuk, vagy levest készítünk belőle:) de nyersen is hamar elfogy:)
Hozzávalók:
4 alma
1 l víz
1 kis rúd fahéj
1 szem csillagánizs
3 hüvely kardamom magja
cukor (ízlés szerint)
2 evőkanál kukoricakeményítő (elhagyható)
1 liter vízbe…
Hozzávalók:
1 kg. piros szőlő leszemezve
450 g. befőzőcukor (pektint tartalmazó)
1 citrom leve
Elkészítése:
Tegyük a szőlőt egy nagy lábasba, majd kis lángon melegítsük fel, majd tegyünk rá fedőt. Hagyjuk 5 percig főni, míg levet ereszt. Villával törjük össze, és főzzük…
A tojás mint kötőanyag
Bizonyos esetekben szükséges valamilyen kötőanyagot alkalmaznunk, ami a megszokott főzésben a tojás szokott lenni.
Száraztészta: vannak tojásmentes tészták, amik durum- illetve tönkölylisztből készülnek. Ezeket készen lehet venni, de házilag is…
Itt az ősz! Jönnek a viharok, fájnak a torkok, kell a méz!:)
Hozzávalók:
Kis befőttes üveg fedéllel
1 citrom, szeletelve
Méz
Szeletelt gyömbér (a citrommal megegyező mennyiségben)
Rakjuk az üvegbe a szeletelt citromot és a gyömbért, öntsük fel a mézzel. Rakjuk hűtőbe.…